Meditatii Limba Romana

MEDITATII LA LIMBA ROMANA BUCURESTI SI ILFOV

“Limba romana este comoara fara cheie” Ioan Slavici • sedintele se organizeaza INDIVIDUAL sau GRUP (2-3-4 elevi)
 • durata 2 ore;
 • profesori bine pregatiti, cu experiente si competente bine definite in explicarea si predarea materiei;
 • metode de invatare noi, moderne, variate si interactive;
 • organizarea periodica a sesiunilor de simulare a examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat.

 • De ce sa studiez limba romana?

  Limba romana este metafora existenţei poporului nostru. Este limba lui Eminescu, este limpede ca lacrima şi dulce ca mierea, ea este comoara sufletului nostru încărcat de doruri şi însetat de frumuseţi eterne. Aceasta limba ne insoteste permanent, pe tot parcursul vietii si in toate colturile lumii. Ea exprimă identitatea noastra ca natie pe acest pamant. Limba romana este mostenirea poporului roman, transmisă prin viu grai sau in scris tuturor urmasilor.

  Limba romana este patria noastra, pentru ca ea inseamna pentru noi, trecut, prezent si viitor. Marele filozof Emil Cioran spunea : “Sa treci de la limba romana la limba franceză e ca si cum ai trece de la o rugăciune la un contract.”, scotand in evidenta frumusetea si unicitatea limbii noastre. In centrul nostru, elevii vor putea sa-si imbunatateasca vorbirea, scrierea si citirea care reprezinta aspectele cele mai importante ale unei limbi. Limba si literatura romana reprezinta materia cea mai importanta la examenul de bacalaureat, dar si la evaluarea nationala. In toate formele de organizare si la toate tipurile de bacalaureat, examenul de limba romana este singurul care se va desfasura in doua probe: scris si oral. Astfel se evidentiaza necesitatea cunosterii acestei materii de catre toti absolventii de liceu.

  EduBucuresti te ajuta sa aprofundezi si sa descoperi noi limite ale acestui domeniu. Profesorii nostri te pregatesc foarte bine pentru examenele de evaluare nationala, bacalaureat si admitere la facultate .

  Stiati ca...?

  Cel mai lung cuvânt din limba romana este „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza”? Acesta conţine 44 de caractere. Cuvantul reprezinta denumirea completa a unei boli pulmonare cronice, numită „silicoză”, care apare in general la muncitorii din mine, in urma inhalării prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu.
  Suna acum